2023. március 22. szerdaBeáta. Izolda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kiskunfélegyházi városházára is kitűzték a székely zászlót

2013. február 17. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Kiskunfélegyháza városa is csatlakozott azokhoz az önkormányzatokhoz, melyek kitűzték a székely zászlót. Ezzel a gesztussal is hangsúlyozva, hogy kiállnak az erdélyi magyarok mellett a nemzeti szimbólumok szabad használatáért folytatott küzdelemben.


A zászlót Markó Attila, Sepsiszentgyörgy parlamenti képviselője és Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza Város polgármestere tűzte ki február 15-én a városháza ormára. A rendezvényen jelen voltak Torda és Sepsiszentgyörgy képviselői, közöttük Grüman Róbert HÁRIT elnöke, Kovászna megyei RMDSZ-es tanácsos és Benedek Csaba, a Kovászna Megyei Fejlesztési Iroda vezetője.

Kapus Krisztián köszöntőjében elmondta, hogy Kiskunfélegyháza tavaly novemberben elsőként tűzte ki a zászlót, akkor is és most is kiállva az erdélyi magyarok mellett a nemzeti szimbólumok szabad használatáért folytatott küzdelemben.

„A szimbólumainkért folytatott küzdelem és annak a védelmében vívott harc közös, össznemzeti érdek. A magyar nép felelőssége, hogy a közösség életében fontos szerepet betöltő elemek, szimbólumok közel maradjanak és senki tőlünk ezt el ne vitassa” – hangsúlyozta Markó Attila parlamenti képviselő.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS