2023. március 22. szerdaBeáta. Izolda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zgonea: valamennyi megye zászlaját tűzzük ki a parlament elé!

2013. február 18. 17:09, utolsó frissítés: 17:12

A képviselőház elnöke hétfőn azt javasolta az állandó bizottság ülésén, hogy valamennyi megye zászlóját tűzzék ki a parlament épülete elé. Valeriu Zgonea szerint büszkeséget és megbecsülést jelentene a megyei tanácselnökök számára, ha a parlament előtt látnák megyéik heraldikai és szimbolisztikai jelképeit, lobogóit, hasonlóan a magyar országgyűléshez.


Az alsóház elnöke elmondta, az RMDSZ képviselői teljes mértékben támogatták a javaslatot, és hamarosan egyeztetni fog a képviselőház főtitkárával valamint a megyei tanácselnökökkel, hogy néhány hónapon belül gyakorlatba ültessék az elképzelést.

„A forradalom utáni években, egyetemistaként tapasztaltam, hogy számos parlament előtt kéthetente egyszer, amikor egy regionális, tartományi vagy megyei tanácselnök érkezett a parlamentbe, az illető zászlót magasabbra vonták, és két hétig az illető megye eseményeivel foglalkoztak. Olténiaiként büszkeséggel töltene el, ha kéthetente látnám Dolj, Hargita és Kovászna megye lobogóit, amelyeket heraldikailag és szimbolisztikailag is elfogadott a román állam. Ezért ide kell hozni a zászlókat, hogy azok is megismerhessék, akik a román parlamentbe látogatnak. Nekünk egy zászlónk van, Románia zászlaja, ezt látni is lehet a parlament ormán, de ha akarják, magasabbra is tűzhetjük” - fogalmazott Zgonea. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS