2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Visszaküldték a szakbizottságnak a nyugdíjtörvény méltánytalanságait orvosló kezdeményezést

2013. február 19. 17:55, utolsó frissítés: 18:00

A képviselőház plénuma hétfő este visszaküldte a Munkaügyi és Szociális Védelmi Bizottsághoz Kerekes Károly és Máté András Levente RMDSZ-es parlamenti képviselők törvénykezdeményezését, amely orvosolni próbálja a volt I-es munkacsoportban dolgozó személyzet egy részét ért méltánytalanságot a nyugdíjakat illetően. Az említett kategóriát az új nyugdíjtörvény 2011. január 1-től ugyanabban a korkedvezményes nyugdíjazásban részesíti, mint akik a volt II-es munkacsoportban tevékenykedtek.


Kerekes Károly, az RMDSZ parlamenti képviselője, a törvénymódosítás egyik kezdeményezője kifejtette: „2012 októberében a közelgő parlamenti választások miatt már nem kerülhetett sor azon törvénykezdeményezésem elfogadására, mely megszüntette volna azt a diszkriminációt, amely azokat a személyeket érintette, akik 2001. április elseje előtt, a volt I.-es munkacsoportban tevékenykedtek. Most, az új parlamenti ciklusban újból napirendre tűzték a tervezetet”.

Hétfőn, február 18-án, a képviselőház késő délutáni plenáris ülésén a szakbizottság elnöke a kormánykoalíció nevében kérte, hogy a tervezetet küldjék vissza a parlamenti szakbizottságba. Kérését nem indokolta, de aláhúzta, hogy egy nagyon jó tervezetről van szó. Feltételezhető, hogy a kormánykoalícióban egymástól eltérő vélemények vannak a tervezetről, amelynek vitáját két hétre elnapolták a képviselőházi szakbizottság elnökének javaslatára. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS