2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A CNCD elítélte a melegek bukaresti rendezvényének megzavarását

2013. február 21. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

Közleményben ítélte el csütörtökön a CNCD, hogy szerdán este nacionalista hangoskodók homofób megnyilvánulásai miatt meg kellett szakítani a négyszeres Oscar-díjra jelölt The Kids are All Right című film vetítését a bukaresti Román Paraszt Múzeumban.

Az intézményben az LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)Történeti Hónap keretén belül a hazai melegszervezetek tartottak rendezvényt. A vetítést azután kellett megszakítani, amikor a terembe román zászlókat lengető személyek hatoltak be, zsoltárokat és a román himnuszt énekelve. A hangoskodók szerint ha a résztvevők ismerik Románia történelmét, akkor megértik, hogy miért nem szeretnék, hogy a Román Paraszt Múzeumában vetítsenek ilyen filmet. A zajongók tiltakozásuk során homofób megjegyzéseket is használtak.

A CNCD szerint a rendezvény megzavarása sértette a lelkiismereti szabadság, a szólásszabadság és a gyülekezési szabadság jogát. A diszkriminációellenes tanács figyelmeztetett, hogy a történtek ártanak az ország nemzetközi megítélésének. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS