2022. október 7. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orbán: régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk

2013. március 15. 17:16, utolsó frissítés: 17:22

Régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük határokon belül és kívül - fogalmazott Orbán Viktor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából írt ünnepi üdvözletében.


A kormányfő kifejtette: az elmúlt években elindították a nemzetet a határokon átívelő egyesítés útján. "Így leszünk többen, így leszünk erősebbek" - emelte ki, hozzátéve: ezt az erőt éppoly bátran és elszántan, éppoly okosan és leleményesen kell használni, ahogy eleink tették.

A nemzet újraegyesítésének értelme éppen az - folytatta a miniszterelnök -, hogy mindenki, aki magyarnak vallja magát, részt vehessen a magyar nemzet és Magyarország építésében. A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek - közölte.

A kormányfő kiemelte: ez az a nap, amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját. Ez a hang azt mondja, hogy a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják. "Mi, magyarok kivívtuk. Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez ma így lehessen" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arra hívott fel: használjuk ki a lehetőséget, amit közösen teremtettünk.

"Legyünk méltó utódai a '48-as magyar hősöknek" - írta a kormányfő, ehhez erőt, hitet és bátorságot kívánva minden magyarnak a magyar szabadság ünnepén. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS