2022. december 7. szerdaAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Toró: Marosvásárhelyen, Székelyföld fővárosában érdemes magyar jövőt építeni

2013. március 16. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

"Az Erdélyi Magyar Néppárt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen Bánffyhunyadon, Kalotaszeg fővárosában tartja központi rendezvényét, mégis fontosnak tartottam eljönni ide, Marosvásárhelyre és együtt lenni az ünneplőkkel" - mondta Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke ünnepi beszédében március 15-én, Marosvásárhelyen.


Az EMNP közleménye szerint Toró ily módon akarta kifejezni elismerését Marosvásárhely magyar polgárai előtt, amiért március 10-én ennyire meggyőzően álltak ki az autonómia ügye mellett. "A második ok, amiért fontosnak tartottam, hogy ma itt legyek: részese szerettem volna lenni vásárhelyi barátaim azon kezdeményezésének, hogy nemzeti ünnepünkön a hangsúly legyen az ünnepen. Részesedni és erőt nyerni szeretnék a derűből, jókedvből, amely a zord idő ellenére sugárzik itt a fiatalok tekintetéből, énekéből, és amely sugárzik minden megmozdulásból a mai napon" - mondta Toró.

Ady Endre A Tűz márciusa című versét idézve arra kérte a fiatalokat, "mai márciusi ifjak, ne hagyjátok kihunyni a tüzet! És ne hagyjátok a hitet sem, hogy itt, Marosvásárhelyen, Székelyföld fővárosában, itt, Erdélyben, de szerte a Kárpát-medencében lehet és érdemes magyar jövőt építeni" - zárta beszédét a pártelnök. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS