2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarzászló-égetés: megbüntette az LPF a bukaresti Rapidot

2013. március 20. 13:47, utolsó frissítés: 13:48

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) 30 ezer lej bírsággal, és a következő otthoni bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot, amelynek szurkolói a hétfői kolozsvári mérkőzésen meggyújtották a magyar zászlót.

A liga honlapján közzétett közlemény szerint az LPF fegyelmi bizottsága keddi ülésén hozta meg a döntést, miután megvizsgálta a kolozsvári CFR és a Rapid Bucuresti hétfő esti kolozsvári bajnokijáról készült bírói és megfigyelői jelentéseket. A fegyelmi bizottság ugyanakkor szervezői hiányosság miatt a kolozsvári CFR-re is tízezer lejes bírságot rótt ki. Az LPF közleményében reményét fejezte ki, hogy a romániai bajnoki mérkőzéseken a fair play szelleme fog uralkodni, és nem ismétlődik meg a kolozsvári mérkőzésen tapasztalt incidens.

Az incidens miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden hivatalos levélben fordult a román szövetséghez, tájékoztatást kért a történtekről, és az ezeket követő fegyelmi eljárásról, az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata pedig feljelentést tett az ügyészségen és a rendőrségen.

A magyar és a román válogatott pénteken világbajnoki selejtezőt vív a Puskás Stadionban, az UEFA büntetése miatt zárt kapuk mögött rendezik a találkozót. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS