2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Román Labdarúgó Szövetség is elnézést kért a magyar zászló elégetése miatt

2013. március 20. 17:34, utolsó frissítés: 17:38

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a honlapján közölt közleményben kért bocsánatot amiatt, hogy egy hétfői kolozsvári bajnoki mérkőzésen a bukaresti Rapid szurkolói felgyújtották a magyar zászlót.

"A Román Labdarúgó Szövetség és Románia labdarúgó-válogatottja ezúton kér bocsánatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, Magyarország nemzeti válogatottjától, az ország polgáraitól és a magyar államtól egy felelőtlen szurkoló minősíthetetlen tettéért" - áll a FRF szerdai közleményében.

A román szövetség leszögezte, a két ország sportági fórumai kiváló kapcsolatokat ápolnak egymással. Az FRF közleménye kitér arra, hogy a Liga 1-et a romániai Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) szervezi, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség keddi levelét a ligának továbbította a román szövetség.

A kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfő esti kolozsvári bajnoki mérkőzésén a Rapid szurkolói meggyújtottak egy magyar zászlót. A megnyilvánulás miatt a Hivatásos Labdarúgó Liga 30 ezer lej bírsággal és a következő otthoni bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot.

Az incidens miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden hivatalos levélben kért tájékoztatást a román szövetségtől, az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata pedig feljelentést tett az ügyészségen és a rendőrségen.

Victor Ponta szerdán közleményben ítélte el a történteket, és reményét fejezte ki, hogy a csendőrség azonosítja az elkövetőket, és "maximális szigorral" alkalmazzák esetükben a törvényt.

A magyar és a román válogatott pénteken világbajnoki selejtezőt vív a Puskás Stadionban, a FIFA büntetése miatt zárt kapuk mögött. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS