2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Azonosították a zászlóégető Rapid-szurkolót

2013. március 20. 21:21, utolsó frissítés: 21:21

Azonosították azt a szurkolót, aki a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfői bajnoki labdarúgó mérkőzésen felgyújtott egy magyar zászlót - közölte szerdán a csendőrség.

"Cornel P., 25 éves bukaresti lakos, a bukaresti Rapid szurkolótáborának tagja ellen büntetőeljárás indult diszkriminációra való felbujtás gyanújával, amit a Btk. 317-es paragrafusa alapján hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy bírsággal és a sporteseményekről való, egytől négy évig terjedő eltiltással büntetnek" - olvasható a csendőrség közleményében.

Szerdán Victor Ponta román miniszterelnök is elítélte a bukaresti Rapid szurkolóinak tettét, és reményét fejezte ki, hogy a sportág illetékes szervei által kiszabott büntetés mellett a csendőrség azonosítja az elkövetőket és "maximális szigorral" alkalmazzák esetükben a törvényt.

A zászlóégetés miatt a romániai első osztályú labdarúgó-bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) 30 ezer lej (több mint kétmillió forint) bírsággal és a következő otthoni bajnoki mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a honlapján közölt közleményben kért bocsánatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), Magyarország nemzeti válogatottjától, az ország polgáraitól és a magyar államtól "egy felelőtlen szurkoló minősíthetetlen tettéért".

Az MLSZ és a válogatott megelégedéssel vette tudomásul a román szövetség intézkedését és bocsánatkérését.

Az MLSZ honlapján olvasható szerdai közlemény szerint "az MLSZ és a válogatott játékosai továbbra sem tartják elfogadhatónak a kolozsvárihoz hasonló szélsőséges cselekedeteket, hiszen a sport egyik alapértéke a felek kölcsönös tisztelete". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS