2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb feljelentést tett az RMDSZ magyarellenes futballszurkolók ellen

2013. március 27. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

A Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatához érkező jelzést követően az RMDSZ bűnügyi keresetet nyújtott be az ügyészséghez amiatt, hogy a román labdarúgó válogatott keddi, március 26-i, amszterdami mérkőzésén román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.

„A Hollandia - Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen román szurkolók, a március 18-i magyar zászlóégetésre utalva, "Egy rongyégetésért letartóztatni akarjátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikaként hangoztatott etnikai terrorizmusát" szövegű feliratot helyeztek el a nézőtéren, ezáltal meggyaláztak egy magyar nemzeti szimbólumot, és nyíltan etnikai diszkriminációra uszítottak - tájékoztatott ma délben Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

A Kolozsvári CFR - Bukaresti Rapid közti március 18-i mérkőzésen egy vendégszurkoló elégetett egy magyar zászlót, az ügyben az RMDSZ bűnügyi keresetet nyújtott be.

A főtitkár rámutatott arra, hogy a szurkolók mostani tette vét a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 54/2 cikkelye ellen, valamint a büntető törvénykönyv 317. cikkelyének előírásai értelmében akár 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal is büntethető.

„Az RMDSZ az ügyészségre eljuttatott, ismeretlen tettes ellen megfogalmazott feljelentés mellett felkéréssel fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez is, amelyben arra kéri ennek vezetőségét, hogy a március 18-i esethez hasonlóan vizsgálja ki a mérkőzésen történteket, és tegye meg a szükséges intézkedéseket az ügyben” - hangsúlyozta a Szövetség főtitkára. Az RMDSZ a keresetekhez bizonyítékként mellékelte az egyik sportújságban megjelent fényképet. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS