2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Marosvásárhely: az RMDSZ flashmobjával indul ma a fakivágások elleni tiltakozássorozat

2013. április 11. 12:18, utolsó frissítés: 13:23

A városban zajló fakivágások ellen tiltakozva flashmobot szervez ma 13.30 órától a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalban a marosvásárhelyi RMDSZ elnöksége és önkormányzati frakciója.


A tiltakozó akciót a szervezők a soron következő tanácsülés kezdete előtt tartják meg, amelyre várják a marosvásárhelyi lakosokat is. Az érdeklődőket arra kérik, hogy egy tetszés szerint választott növénnyel jelenjenek meg az eseményen.

Peti Andrást, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnökét és a városi tanács szövetségi frakciójának vezetőjét arról kérdeztük, hogy miért a tiltakozás szervezését választották ahelyett, hogy politikai eszközökkel lépnének fel a törvénytelen fakivágások ellen. Elmondta, nem a tanácsban bukott el a kérdés megoldása, a végrehajtó szervek azok, akik nem akarják gyakorlatba ültetni a városi tanács határozatait. Elmondása szerint mindent megtettek annak érdekében, hogy a fakivágást megakadályozzák, azonban a Környezetvédelmi Felügyelőség, a Környezetvédelmi Őrség, a Erdészeti Hivatal nem tette a dolgát.

"Mi a tanácsban éltünk minden törvény által biztosított eszközzel, a civil szervezetekkel és a szakmai grémiumokkal összefogva kidolgoztunk egy fakivágásra vonatkozó szabályzatmódosítást, amely 2010-ben életbe is lépett. Azt is elértük, hogy a városi tanácsosok többségbe kerültek a szakbizottságba, így próbáltuk megakadályozni azt, hogy a végrehajtó szerv kénye-kedve szerint járjon el ebben az ügyben. A gond az, hogy ezzel együtt sem sikerült megakadályozni ezeket a törvénytelen fakivágásokat, és arra a döntésre jutottunk, hogy ma különleges módon fogunk fellépni ez ellen a törvénytelenség ellen" - nyilatkozta Peti a Transindexnek.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS