2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A fakivágások leállítását kéri a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció

2013. április 16. 15:14, utolsó frissítés: 15:14

Az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciójának nevében Törzsök Sándor helyi tanácsos kérvényben fordult a polgármesteri hivatalhoz a fakivágások leállítása érdekében. A frakció a lakossági elégedetlenségre is hivatkozva kéri, hogy az illetékes bizottság függessze fel ez irányú tevékenységét. Amennyiben a fakivágásokat nem állítja le a polgármesteri hivatal, további közigazgatási ellenlépéseket is kilátásba helyezett a frakció.


"Sajnálatos módon a polgármesteri hivatal figyelmen kívül hagyta mind a tanácsosok, mind a lakosság észrevételeit, és a napokban további fák kivágását rendelik el. Sőt teszik mindezt a környezetvédelmi hatóságok erre vonatkozó észrevételei ellenére" - olvasható a frakció közleményében.

A fakivágások ellen flashmobot szervezett a marosvásárhelyi RMDSZ elnöksége és önkormányzati frakciója. A polgármesteri hivatal fakivágási és metszési programja keretén belül minden olyan fát kivágnának, amely az útkereszteződésektől 20-30 méterre találhatóak, a következő pontban pedig azt tervezik, hogy a járdák mentén minden 15 évesnél idősebb fát kidöntenek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS