2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gergely Balázs: meglepetések is várhatók az EMNP kongresszusán

2013. április 17. 15:03, utolsó frissítés: 15:03

Meglepetésekre is számítani lehet az EMNP második országos küldöttgyűlésén – fogalmazott Gergely Balázs kolozsvári sajtótájékoztatóján. A szombati tisztújító kongresszusra a párt 170 alapszervezete és 13 megyei szervezete 435 küldöttet delegált, pénteken pedig az EMNP Országos Önkormányzati Tanácsa, a párt Országos Választmánya, valamint a Néppárt országos ifjúsági partnerszervezete, a Minta alakul meg – részletezte az EMNP alelnöke.


Hozzátette: a kolozsvári országos küldöttgyűlést egy másfél hónapos helyi és megyei szintű tisztújítási folyamat előzte meg, amely során a 13 megyei szervezet közül hat esetében történt vezetőváltás.

Gergely Balázs elmondta: a szombati ülésen jelen lesz Németh Zsolt külügyi államtitkár, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Schiffer András, az LMP elnöke, Brezovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke, Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, Marc Gafarot, a Katalán Demokratikus Konvergencia Párt képviselője, Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokratikus Közösség elnöke. Meghívót küldtek ugyanakkor Vasile Blaga PDL-elnöknek, Mihai Răzvan Ungureanu volt kormányfőnek, a Polgári Kezdeményezés elnökének, Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek és Biró Zsolt MPP-elnöknek, akik még nem jeleztek vissza.

„Az elnök és az alelnökök személyére vonatkozó jelöltállítási folyamat pénteken zárul le, így nem szeretnék részleteket közölni ezzel kapcsolatban, de számítani lehet némi meglepetésre” - mondta a politikus. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnökség számát az eddigi ötről hétre növelik. Az elnökség az Országos Önkormányzati Tanács és az Országos Választmány újonnan megválasztott elnökeivel egészül ki.

Az EMNP kongresszusán a tisztújítás mellett a pártprogramot és az alapszabályt is módosítják, valamint bemutatják és elfogadják a Néppárt régióátszervezési csomagját is. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS