2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borboly koholmánynak nevezte az ellene felhozott vádakat

2013. május 14. 11:20, utolsó frissítés: 11:25

„Koholmányok az ellenem felhozott vádak. Én csak a megyei utakat akartam leaszfaltozni. A Hargita megyei utak negyven éve nem voltak leaszfaltozva” - mondta Borboly Csaba kedden mielőtt belépett volna a marosvásárhelyi táblabíróság épületébe.

A hivatalbeli visszaéléssel, csúszópénz ismételt elfogadásával, okirat-hamisításra való ismételt felbujtással, hamisításra való felbujtással, kétrendbeli hamisítással és koholt vádak alapján tett feljelentéssel gyanúsított Hargita Megyei Tanácselnök 29 napos előzetes letartóztatásról kedden dönt a bíróság.

Az ügyben Pálffy Domokost, a Hargita Megyei Tanács tagját és a Stravia Group cég adminisztrátorát többek között több rendbeli összeférhetetlenséggel, míg Csiszér Botond-Benedeket, a Hargita Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Megyei Útügyi Igazgatóság vezérigazgatóját közérdek ellen ismételten elkövetett hivatalbeli visszaéléssel kapcsolatos bűnrészességgel, ismételten elkövetett hamisításra való felbujtással, hamisítással, és közérdek elleni hivatalbeli visszaélésre való felbujtással vádolják.

Hargita Megye Tanácsának elnökét és két vádlott társát hétfőn 24 órára őrizetbe vette a DNA. Borbolyt a 131-es és 124-es megyei utak építésénél észlelt szabálytalanságok miatt hallgatták ki és a DNA a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróságnak a vádlottak 29 napra szóló előzetes letartóztatás elrendelését javasolta. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS