2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkönnyebbült a román sajtó, hogy nem lesz zártkapus a magyarok elleni meccs

2013. május 16. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Megkönnyebbüléssel fogadta a román sajtó, hogy a FIFA nem tiltotta ki a nézőket a román labdarúgó-válogatott következő, Magyarország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzéséről.

"Megúsztuk a zártkapus mérkőzést" címmel számolt be csütörtökön a Gazeta Sporturilor arról, hogy a FIFA fegyelmi bizottsága 20 ezer svájci frank büntetést rótt ki a FRF-re a szurkolók "nem megfelelő" viselkedése miatt. A március 26-án Amszterdamban rendezett holland-román vb-selejtezőn ugyanis a vendég drukkerek egy magyarellenes transzparenst feszítettek ki a nézőtéren.

A "24 sport" portál is azt írja: az "FRF megúszta egy bírsággal", a szurkolók ott lesznek a lelátókon a román-magyar meccsen. Az Adevărul szerint Mircea Sandu FRF-elnök az RMDSZ-t vádolja azzal, hogy ki akarta tiltatni a közönséget a szeptember 6-i, bukaresti találkozóról.

"A FIFA megbírságolt, de fellebbezünk. Nem normális, hogy a politika beavatkozzon a futballba. A kiküldött megfigyelő nem látott semmit, a hollandok nem láttak semmit, csak az RMDSZ. Nyilvánvaló, az volt a céljuk, hogy távol tartsák a szurkolókat a meccsről" - idézte a lap Mircea Sandut, a FRF elnökét.

Az ügyben az RMDSZ feljelentést tett, a Mikó Imre jogvédelmi szolgálat és Markó Attila képviselő pedig a labdarúgás terén tapasztalt többrendbeli jogsértésekre hívta fel a FIFA és az UEFA figyelmét. Markó Attila szerdán a Transindexnek úgy nyilatkozott, hogy a döntés visszaigazolja a Mikó Imre jogszolgálat létjogosultságát, mert jelentős eszközzé vált közösségi jogok megvédésében. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS