2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bukaresti törvényszékre került át Olosz ügye

2013. május 18. 09:19, utolsó frissítés: 09:19

A bukaresti törvényszékre került az RMDSZ volt szenátora, Olosz Gergely ellen korrupció gyanújával indított per, miután a legfelső bíróság a pénteki tárgyaláson megállapította, hogy nem illetékes már az ügyben.

Olosz Gergely hétfőn mondott le a decemberi választásokon szerzett szenátori mandátumáról. Ügyvédei a pénteki tárgyaláson kérték az ügy áthelyezését arra hivatkozva, hogy védencük már nem törvényhozó, így esetében nem a legfelső bíróság hivatott eljárni. Kérésüknek helyt adva utalta át az ügyet a legfelső bíróság a bukaresti törvényszéknek, ahol elölről kezdődik a bizonyítási eljárás.

A korrupcióellenes ügyészég (DNA) tavaly októberben befolyással való üzérkedéssel vádolta meg az akkor még parlamenti képviselő Olosz Gergelyt. Az ügyészségi közlemény szerint négy üzletember 2010 májusa és 2011 februárja között félmillió eurónyi csúszópénzzel vásárolta meg Olosz befolyását azért, hogy vállalkozásaikat tisztességtelen módon juttassa előnyös üzleti szerződésekhez.

A politikus az MTI-nek nyilatkozva hétfőn cáfolta, hogy lemondásának köze lenne az ellene zajló bírósági ügyhöz. Olosz Gergely azzal indokolta lemondását, hogy az osztrák Holzindustrie Schweighofer háromszéki beruházásával kapcsolatban lejárató kampány indult ellene, és így akarja elkerülni, hogy ellenfelei ezzel az RMDSZ-nek is ártsanak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS