2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Verespatak: a szakbizottság újabb információkat vagy megoldásokat kért a beruházótól

2013. május 22. 11:27, utolsó frissítés: 11:27

A Roşia Montană Gold Corporation verespataki kitermeléssel kapcsolatos bányászati hulladék kezelésének a tervét május 10-én elemezte a tárcaközi szakértői bizottság. A tervet a vállalat márciusban nyújtotta be - közölte a környezetvédelmi minisztérium az MTI megkeresésére.

A minisztérium ismertette, a testület megvizsgálta a hatályos törvények tükrében a beruházó által ígért pénzügyi garanciákat, valamint azt, hogy a projekt mennyire felel meg az európai vízgazdálkodási irányelveknek. "A tanácskozáson a bizottság újabb információkat vagy megoldásokat kért a beruházótól" - olvasható a közleményben, amely hozzáteszi, hogy a tárcaközi bizottság még nem döntött.

Tegnap Korodi Attila képviselő Facebook oldalán közölte, szakértői szinten rábólintott a verespataki bányaberuházásra a kormány és a minisztérium, ezen a héten államtitkári szinten készülnek megerősíteni a döntést. A képviselő kormányzati körökből és civil szervezetektől úgy értesült, hogy május 10-én szakértői döntés született, és tudomása szerint a héten ülésezik a bizottság államtitkári testülete is, amelynek meg kell hoznia a tárcaközi bizottság hivatalos döntését.

Kovács Csongor, a Zöld Erdély Egyesület elnöke a Transindexnek elmondta, információi szerint szerdán vagy csütörtökön a hatóságok minden engedélyt megadnak a Roşia Montană Gold Corporation bányavállalatnak a kitermelés elkezdéséhez. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS