2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elmarad a kamionosok forgalombénító akciója

2013. május 23. 08:17, utolsó frissítés: 08:24

Elmarad a kamionosok mára, azaz csütörtökre hirdetett forgalombénító akciója, miután a közúti áruszállítók szakmai szervezetei megállapodásra jutottak a közlekedési minisztériummal.

A kamionosok hétfőn még azzal fenyegetőztek, hogy a nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, amelyeket csak személygépkocsik, illetve a rendőrségi, tűzoltósági és mentőautók előzhetnek meg. A 13 ezer tagot tömörítő Román Közúti Áruszállítók Szövetsége (UNTRR) és a 7500 fuvarozó érdekeit képviselő Országos Közúti Konföderáció (CNR) szerda délutáni közleménye szerint a tiltakozó akció forgalomlassításban nyilvánult volna meg: ezzel kívánták úgymond tükrözni azt a reakciósebességet, amelyet a közlekedési minisztérium tanúsít a fuvarozók gondjai iránt.

Szerda este a két szakmai szövetség lefújta az akciót, miután megállapodást írtak alá Relu Fenechiu közlekedési miniszterrel. A kamionosok a közúti áruszállítást érintő, általuk barátságtalannak tartott jogszabályok megváltoztatását, és a korrupció felszámolását sürgették, valamint konstruktív párbeszédet követeltek a kormánytól. Azt állították, hogy a közúti törvénykezésben a bírságok nem állnak arányban a kihágás súlyával.

A szerdán aláírt megállapodásban a közlekedési tárca vállalta, hogy júniusban javaslatot dolgoz ki a közúti bírságok mértékét szabályozó kormányhatározat megváltoztatására - közölték a fuvarozók képviselői. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS