2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Országos érdekeltségű gyógyfürdőhellyé nyilvánították Tusnádfürdőt

2013. június 26. 15:51, utolsó frissítés: 17:00

Országos érdekeltségű balneoturisztikai településsé nyilvánította a kormány Tusnádfürdőt, így Szováta és Kovászna után a Hargita megyei város a harmadik székelyföldi település, amelyik megszerezte ezt a minősítést. Tusnádfürdő polgármestere a Transindexnek elmondta, az eredmény egy két éves lobbitevékenység eredménye, e mellett pedig eleget kellett tenniük azoknak a balneológiai és infrastrukturális feltételeknek, amelyeket a kiírásban szerepeltek.


„A dolog akkor válik érdekessé, amikor olyan EU-s kiadványok fognak napvilágot látni, amelyek az uniós polgároknak ajánlanak gyógyfürdőhelyeket, és a listán Tusnádfürdő is szerepelni fog. Továbbá az EU által kiírt pályázatokon is nagyobb sikerrel szerepelhet adottságai miatt” - magyarázta Albert Tibor.

Romániában a múlt heti döntésig hat országos érdekeltségű gyógyfürdőhely volt: Szováta, Kovászna, Félixfürdő, két Vâlcea és egy Szeben megyei település. A hat településhez csatlakozott most Püspökfürdő, Buziásfürdő, Feredőgyógy, Eforie és Tusnádfürdő. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS