2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Maros megyében is elkezdi alakulását az RMDSZ Női Szervezete

2013. július 26. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

Az RMDSZ Női Szervezetének létrehozásáról döntött májusi kongresszusán az RMDSZ, amely döntés értelmében legkésőbb szeptemberig minden területi szervezet megalakítja saját Női Szervezetét. A Kelemen Hunor szövetségi elnök által kinevezett Kezdeményező Bizottság tagjai országszerte szakmai segítségnyújtással támogatják az alakuló megyei szervezeteket, amelyek majd szervesen bekapcsolódnak az országos szervezet munkájába.


Maros megyében is kezdetét vette a Női Szervezet megalakítási munkálatai, amelyek azt célozzák, hogy tagjaik között olyan nők legyenek akiket bátorságukért, eredményeikért és terveikért saját közösségük elismer és megbecsül. A szervezet a magyar nők közéleti szerepvállalását kívánja támogatni, a döntéshozatali szinteken való részvételt erősíteni,valamint aktív, közösségért tenni akaró nők hálózatát kiépíteni.

“Úgy gondolom, hogy a Női Szervezet leginkább a közösségszervezésben, közösségépítésben tölthet be fontos szerepet. Egyházi tapasztalatomból kiindulva meggyőződésem, hogy ez a szervezet felpezsdíti a helyi közösségi életet”- nyilatkozta Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

“Felvettük a kapcsolatot a kerületi elnökökkel, elkezdtük a Küldöttgyűlés szervezését. Területi bontásban képzeljük el a struktúrát, szeretnénk az egész megyét átfogó erős hálózatot kiépíteni”- nyilatkozta Csép Éva Andrea szervezésért felelős alelnök. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS