2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

200-nál is több sérültje van a bukaresti tüntetésnek

2013. augusztus 03. 14:39, utolsó frissítés: 2018. augusztus 10. 23:34

Lassan oszladozni kezd a bukaresti Victoriei téren a kormány ellen kivonult tüntető tömeg. Újabb-újabb dulakodások jellemezték az estét.


Amikor 21:00 órakor a diaszpórában élők tüntetésén részt vevők egyszerre elkezdtek világítani telefonjukkal, miközben a román himnuszt énekelték, a demonstrálók egy csoportja agresszívan nyilvánult meg, ezért a csendőrök ismét könnygázt vetettek be.A bukaresti katasztrófavédelem tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A hírportálok 200 fölötti sérültről tudnak, eddig kilenc embert kellett kórházba szállítani, közülük kettő csendőr.

Egy tüntetőt eszméletlen állapotban vitt el a mentő a térről, állítólag egy fiatal lányról van szó, aki a könnygáz miatt veszítette el az eszméletét.

Korábban a csendőrség Facebook-oldalán figyelmeztetett, hogy erőszakos megnyilvánulásaikról ismert labdarúgó-szurkolók jelentek meg a Victoriei téren, és felhívást intézett a békésen demonstrálókhoz, hogy határolódjanak el tőlük, ne keveredjenek konfliktusba velük. Nemrég azt jelentették, hogy oszlatni fognak, és felszólították a tömeget a tér elhagyására.

A még téren maradókat itt lehet követni.

Frissítés:

A tüntetők ütlegelni kezdtek két csendőrt (az egyik nő volt), néhány más tüntető próbálta megakadályozni, errefel a csendőrség még több könnygázt vetett be, mint az este alatt bármikor. Előkerült az a vízágyú is, amit korábban hoztak.

A legtöbb tüntető nem látta az első incidenst, ezért azt hiszik, hogy a csendőrök kezdtél el az erőszakot. "Nem megyünk el" skandálásokkal bírják egymást maradásra, közben sokan fuldokolnak a könnygáztól.

A csendőrök bejelentették, hogy fegyvereket is elveszítettek az összecsapásban, eddig kettőről tudni. A csendőrség visszatámadása tulajdonképpen kiszorította a néhány ezre tömeget a Victoria térről.

Frissülünk

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS