2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint valószínű, hogy a Liget lesz a Vásárhelyi Forgatag helyszíne

2013. augusztus 19. 15:09, utolsó frissítés: 15:50

Úgy tűnik, sikerül Marosvásárhelyen, a város területén megszervezni a Vásárhelyi Forgatagot – mondta el megkeresésünkre Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. Az eseményt a Ligetben fogják megszervezni, ha az egyeztetéseknek megfelelően szerdán valóban aláírják a köztéri események megszervezését jóváhagyó bizottsággal az erre vonatkozó protokollumot.

Brassai elmondta, az utóbbi napokban több alkalommal is tárgyaltak a városháza illetékeseivel az ügyről, így már nem Maros-parton, hanem a Ligetben készülnek az augusztus végén, szeptember elején sorra kerülő rendezvényre.


Vizualizare hartă mărită

A Liget - forrás: Google maps

A szervezők nem fogadták el a polgármesteri hivatalnak azt a javaslatát, mely szerint a Vásárhelyi Forgatag megnevezését és programját is változtassák meg, illetve a rendezvény programjának a háromnegyede legyen román vonatkozású. „A tárgyalásokban pillanatnyilag ott tartunk, hogy a rendezvényt továbbra is a Marosvásárhelyért Egyesület szervezi az eredeti programelképzelésnek megfelelően, legfennebb a koncertezők között lesz két-három román zenekar is” – mondta Brassai.

Hozzátette, a Liget, mint opció a szervezők elképzelései között is megjelent, hiszen itt egyben tartható a rendezvény: mind a vásári forgatagot, mind a szórakoztató programrészeket egy területen lehet megtartani.

A Maros-parti helyszínről teljes egészében lemondanak a szervezők abban az esetben, ha a protokollumot valóban aláírják. „Ha az egyezséget felrúgják, vagy módosítani próbálják, akkor marad a Maros-part, de a lényeg az, hogy mindenképpen lesz Vásárhelyi Forgatag” – sommázott Brassai Zsombor.

Korábban a városvezetés kifogásolta, hogy a Vásárhelyi Forgatag csak magyar programokat tartalmaz, ezzel összefüggésbe hozható az, hogy a rendezvények köztéri megszervezését engedélyező bizottság nem hozott döntést a szervezők által benyújtott, a főtéri helyszínek igénylését tartalmazó kérelem ügyében. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS