2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Floreáék a Forgatagon fellépő Ghymessel egyidőben koncerteztetnék az Eddát

2013. augusztus 20. 13:58, utolsó frissítés: 14:30

A Vásárhelyi Forgatag zárómozzanatát próbálhatja aláásni a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal: partizánakcióként meghívta az Eddát, hogy koncertezzen a Ligetben, ráadásul a Forgatag rendezvénysorozatát szeptember 1-jén 21 órától kezdődő koncertjével záró Ghymes együttessel egy estén.

Molnár Csaba, az Edda koncertirodájának képviselője megkeresésünkre elmondta, aláírták a szerződést a szeptember elsejei koncertre, de nincs arról értesülése, hogy a Vásárhelyi Forgatag által meghívott Ghymes együttes koncertjével egyidejűleg kerülne sor az Edda fellépésére. "Ha lett volna erről információm, akkor nyilván rákérdeztem volna" - mondta Molnár, és hozzátette: nem lát lehetőséget arra, hogy az Edda visszamondja a fellépést, hiszen a szerződés már alá van írva.

Soós Zoltán, a Vásárhelyi Forgatag fesztiváligazgatója, az RMDSZ marosvásárhelyi tanácstagja elmondta, tudomása szerint a polgármesteri hivatal szervezésében kerül sor az Edda-koncertre, és nem tartja valószínűnek, hogy a hivatal elálljon ettől a programtól.

Értékelése szerint az Edda-koncert beszervezése annak a szándéknak a része, hogy a polgármesteri hivatal ráerőltesse a programmal kapcsolatos elképzeléseit a Forgatag szervezőire, és mivel elképzeléseit a Forgatag szervezői nem fogadták el, ezért szerveztek egy párhuzamos rendezvényt.

Aurel Trif, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője megkeresésünkre így reagált: "hogy lehetne egyidejűleg megtartani a két koncertet, hiszen csak egy színpad létezik?"

Arra a kérdésünkre, hogy mindkét koncertet a Ligetben szervezik-e meg, nem adott egyértelmű választ, azt felelte, erről nem nyilatkozhat addig, amíg a holnapi rendezvénybiztonsági ülésen nem írják alá a helyszínfoglalási protokollumot az ügyben érintettek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS