2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már a Ligetből is kiszorulhat a Vásárhelyi Forgatag Florea rendezvénysorozata miatt

2013. augusztus 21. 11:03, utolsó frissítés: 11:42

Szeptember 1-jén, vasárnap Eddával, augusztus 28-án, pénteken román néptáncfesztivállal megspékelt rendezvénysorozatot tervez a Dorin Florea vezette polgármesteri hivatal a marosvásárhelyi Ligetbe, a magyar napokként számon tartott, első alkalommal, ugyanakkorra megszervezett Vásárhelyi Forgatag pedig a városközponttól távol, a Maros-part marosszentgyörgyi szakaszán ünnepelhet.

Korábban a városközpontban ünnepeltek volna a marosvásárhelyi magyarok, ám a polgármesternek ez nem tetszett. A Forgatag egyes szervezői szerint nem véletlen, hogy a polgármester alárendeltségébe tartozó rendezvények biztonságáért felelő közúti rendőrség, megyei rendőrség, tűzoltóság, mentősök és helyi rendőrség képviselőiből álló bizottság elodázta a Forgatag helyszínigénylési kérelmének elbírálását. Az illető ülést mára halasztották, azonban a Forgatag közben módosított a kérésén és a központi helyszínek helyett már a Ligetet igényelte. Az ülés jelenleg is zajlik.

A Ligetet, mint a Forgatag helyszínét egyébként a polgármesteri hivatal ajánlotta fel korábban a szervezőknek, a városközpont helyett.

A köztéri rendezvények biztonságát felügyelő bizottságnak ma beleegyezését kellett volna adnia a helyszín használatához, azonban a városvezetés igényt formál a Liget használatára, így úgy tűnik, a Forgatag szervezőinek mégiscsak élniük kell a B tervvel, azaz a Maros-parttal.

Soós Zoltán, a Forgatag fesztiváligazgatója, RMDSZ-es városi tanácsos megkeresésünkre úgy nyilatkozott, a folyamatban levő bizottsági ülésen úgy tűnik, nem sikerül tető alá hozni a protokollumot, amelynek alapján a Forgatag a Ligetben tarthatja meg rendezvényeit. A részletekkel visszatérünk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS