2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassai a Forgatagról: ne fanyalogjunk!

2013. augusztus 21. 13:32, utolsó frissítés: 14:26

Pozitív hangnemben fogalmaz blogján Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a Vásárhelyi Forgatag helyszínét övező huzavona befejeződését követően. Noha a Forgatag szervezői számára kedvezőtlenül zárult a helyszínigényléssel kapocslatos rendezvényszervezési bizottsági ülés, Brassai írásában arra fekteti a hangsúlyt, hogy a Forgatag a tervezett programokkal együtt meg lesz tartva.

"Eldőlt. Lesz Forgatag! Augusztus 29. és szeptember 1. között, a vásárhelyi Maros-parton felverjük sátrainkat, kiállítjuk portékáinkat, megcsillantjuk kézművességi, könyv, színház és zenekultúránk értékeit, színpadot állítunk, remek koncerteken bulizunk, sütünk-főzünk, jó magyarosan, ahogy csak mi tudunk, és találkozunk, egymás szemébe nézünk, kezet fogunk, nyugtázzuk, hogy vagyunk, sokan, sőt elegen! Benne vagy? Én benne vagyok!" - írja a politikus.

Megjegyzi, hogy vannak szerencsésebb példák is, ami a magyar napok megszervezését illeti, ilyenek a Kolozsváron, Bánffyhunyadon, Nagyváradon szervezett rendezvények. Ezzel együtt felkéri a marosvásárhelyieket, most "ne fanyalogjanak", koncentráljanak a lényegre, vagyis arra, hogy a Maros-parton úgy hozzák tető alá a rendezvényt, hogy jövőre is maradjon a szervezési lelkesedésből.

Végezetül úgy értékeli, ezek után "vajmi kevés az esély" bármiféle partnerségre a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS