2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mitrea: a Drakula-park nem prioritás -- Agathon: de megvalósul

2003. július 01. 14:26, utolsó frissítés: 14:32

A volt turisztikai miniszter, Dan Matei Agathon fő tervét, a Drakula-parkot a tárca új vezetője, Miron Mitrea saját bevallása szerint nem tartja prioritásnak. A projekt megvalósulásával kapcsolatban felmerülő kételyek 15.000 befektető összesen 3,5 millió dollárnyi értékű részvényét veszélyeztetik. A nyilvános jegyzés lezárása óta egy év telt el, és a részvényeseknek még semmilyen hasznuk nem származott a részvények birtoklásából -- írja az Evenimentul Zilei.


A visszavonult 1225 tulajdonos, akik az értékpapírok mintegy 88%-át bírtokolták, csupán 10.068 lejt kap a részvények darabjáért, míg 2001-ben 10.000 lejt értek. Így azok, aki részesedésüket eladják, 3-4000 lejt veszítenek, az infláció beszámításával. Ugyanakkor a Romániai Turisztikai Ügynökségek Egyesülete (ANAT) eladná Drakula-park részvényeit, mivel szerintük nincsen esély arra, hogy a projekt a közeljövőben hasznot hozzon. Csak az a baj, hogy nem sikerül vevőt találni a részvényekre -- vallotta be az ANAT tiszteletbeli elnöke, Marcel Badescu.

A Brau Union és a Coca-Cola továbbra is hisznek a projekt megvalósulásában, és nem adják el részvényeiket. "A terv jövője a befektetők bevonásán múlik" -- jelentette ki Werner Schneidorfer, a Brau Union romániai igazgatója. Az Állami Vagyonigazgatóság (RA-APPS) igazgatója, Eugen Bejinariu úgy nyilatkozott, hogy a Drakula-park rendelkezésére bocsátott terület fejében részvényekre tartanának igényt.

"Drakula-park márpedig lesz" -- tartja Dan Matei Agathon, aki jelenleg a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető titkára, és aki szerint a turisztikai minisztériumnak, és így Mitrea tárcavezetőnek amúgy sincs túl sok köze a projekthez, mivel az száz százalékban magánkézben van. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS