2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

50 ezerrel kerül többe a Vásárhelyi Forgatag a Maros-parti helyszín miatt

2013. augusztus 23. 07:50, utolsó frissítés: 10:28

Közel 50 ezer lejjel lesznek nagyobb kiadásai a Vásárhelyi Forgatagnak azért, mert a rendezvényt a Maros-partján, és nem a városközpontban szervezik meg, ahogy eredetileg tervezték. Portik Vilmos, a fesztivál igazgatója az Erdély FM rádiónak elmondta, valamivel több mint 220 ezer lejbe kerül majd a rendezvény. Portik közlése szerint a forgatag költségeinek jelentős részét magyar állami finanszírozásból fedezik.

“Ötmillió forintot, vagy körülbelül 60 ezer lej körüli összeget nyertünk a Nemzeti Kulturális Alaptól, illetve a Bethlen Gábor Alap másfél millió forinttal, ha átszámolom, 22 ezer lej körüli összeggel támogatja a rendezvényünket, és valamivel több mint 10 ezer eurót, 50 ezer lejnyi összeget sikerült eddig vásárlóktól begyűjteni” - nyilatkozta.

Eddig tehát 132 ezer lejes költségvetésből gazdálkodhatnak a szervezők, és a fennmaradó összeg nem áll teljes egészében a rendezvény szervezőinek rendelkezésére. Portik azt állítja, a helyi költségvetésben is szerepel egy meglehetősen nagy összeg, amelyet a Vásárhelyi Forgatagnak szavaztak meg. Józsa Tibor önkormányzati képviselő is úgy tudja, a helyi tanács 100 ezer lejt különített el a rendezvényre, de ezt a határozatot még nem írta alá Dorin Florea polgármester.

Józsa elmondása szerint nem kényszeríthetik a polgármestert a tanácsi határozat végrehajtására. Amit tehetnek, hogy miután lejár az esemény, és amennyiben Florea nem utalja ki azt az összeget, amit a tanács jóváhagyott, hivatali mulasztás miatt a közigazgatási törvényszéken be lehet perelni. (erdélyfm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS