2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Önkéntesek" szervezik a Forgataggal egyidejűleg a magyar-román rendezvényt

2013. augusztus 26. 12:16, utolsó frissítés: 12:24

Împreună - Együtt néven rendezvénysorozatot szerveznek Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgataggal egyidejűleg a Mioriţa Kulturális Egyesület közeli önkéntesek - áll a marosvásárhelyi városháza nem hivatalos honlapján, a tirgumureseanul.ro-n.

A programban szerepel az Edda Művek és a Direcţia 5 együttes koncertje is, két olyan programpont, amelyet a városháza vezetősége a Vásárhelyi Forgatag számára ajánlott fel, azonban nem sikerült elérnie azt, hogy a hétvégén kezdődő Forgatag programja román nyelvű rendezvényeket is tartalmazzon. A polgármesteri hivatal ezt követően azzal vádolta meg a Forgatag szervezőit, hogy a rendezvényük a kizárólag magyar programja miatt szegregál.

A tirgumureseanu.ro felhívásában nagybetűkkel hirdeti, hogy a városligeti rendezvényre várják az összes marosvásárhelyit, etnikai hovatartozástól függetlenül. A rendezvény fénypontja pedig az EDDA Művek koncertje lesz. Különben a Forgatag szervezői is igényelték helyszínként a Városligetet, azonban végül nem született erről egyezség, így a magyar napokként számon tartott rendezvényre a Maros-part marosszentgyörgyi szakaszán kerül sor augusztus 28 és szeptember 1-je között. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS