2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elaltatják a négyéves gyereket halálra maró kutyákat

2013. szeptember 03. 14:19, utolsó frissítés: 15:48

Vérveszteség miatt halt meg az a négyéves gyerek, aki tegnap kutyatámadás áldozatául esett Bukarestben - jelentette ki Abdo Salem törvényszéki orvos. Az orvos szerint a gyerek testén több száz harapásnyomot talált. Az ügyet kivizsgáló hatóságok a területről hat kutyát fogtak be, a laboratóriumi vizsgálatok során megállapítják, hogy melyik állat marta meg a gyereket. A kutyáktól ugyanakkor fogsor-lenyomatot vesznek, és összehasonlítják a harapásnyomokkal.

Răzvan Băncescu, az Állatfelügyeleti és -biztonsági Hatóság projektkoordinátora szerint a gyerekeket megmaró kutyákat több mint valószínű, hogy elaltatják. Elmondta, a magánterületen működő cég tulajdonában nem szerepelnek területőrző kutyák, hivatalosan az állatoknak semmi keresnivalójuk nem lett volna a területen. A szakember azonban azt tartja valószínűnek, hogy a kutyák otthonosan mozogtak a területen, ennek védelmében, falkában támadhattak. Hozzátette, a területet úgy kellett volna körbekeríteni, hogy senki ne juthasson be.

Valeriu Zgonea, az alsóház vezetője kedden elmondta, megsürgeti a kóborkutya-probléma kezelésére vonatkozó törvénytervezet vitáját, amely jelenleg egy szakbizottságban vesztegel, illetve beszél a témában Victor Ponta miniszterelnökkel is.

Hétfőn, a Hársfa Park közelében levő magánterületen egy hat és egy négyéves gyereket támadtak meg kóbor kutyák. A négyéves gyerek a támadás következtében életét veszítette. (citynews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS