2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Október 6-án referendumon döntenek a bukarestiek a kóbor kutyákról

2013. szeptember 06. 16:04, utolsó frissítés: 16:04

Október 6-ra helyi népszavazást írnak ki Bukarestben a kóbor kutyákról - döntött a fővárosi önkormányzat. A lakosoknak az "Egyetért ön azoknak a gazda nélküli, közterületen talált kutyáknak az elaltatásával, amelyeket a törvényben meghatározott időn belül nem fogadnak örökbe?" kérdésre kell igennel vagy nemmel válaszolniuk.

A tanácsülésről a PDL képviselői távoztak, és csupán a PP-DD tanácsosai szavaztak a referendum kiírása ellen.

Az önkormányzati ülésen arról is döntöttek, hogy hatmillió lejjel kiegészítik a költségvetést a népszavazás megszervezésének érdekében - ugyanis a helyi referendumok megszervezésének a teljes költsége az önkormányzatot terheli.

Sorin Oprescu főpolgármester szerdán jelentette be a referendum kiíírásának szándékát, miután hétfőn egy park melletti magánterületen kóbor kutyák szétmarcangoltak egy négyéves kisfiút.

Egy IRES által végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a fővárosiak 72 százaléka igennel szavazna a referendumon, továbbá a lakosság 54 százaléka szerint a kóbor kutyák helyzetére egyedül az elaltatásuk jelent megoldást. Bukarestben a hivatalos adatok szerint 64 ezer kóbor kutya él. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS