2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

14 nap után el lehet altatni a kóbor kutyákat

2013. szeptember 10. 08:19, utolsó frissítés: 10:25

14 napos határidőt állapított meg a képviselőház jogi és közigazgatási bizottsága a kóbor kutyák elaltatására hétfőn. A menhelyek ennyi ideig tarthatják az ebeket, és amennyiben ezalatt senki sem fogadja örökbe, a kutyát el kell altatni. A menhelyek kitolhatják ezt a határidőt, amennyiben rendelkeznek a szükséges forrásokkal a kutyák további fenntartására. A kóborkutya-törvénytervezetre vonatkozó szakjelentést szinte egyhangúlag, két ellenszavazat és két tartózkodás mellett hozta meg a bizottság.

Bogdan Ciucă, a jogi bizottság elnöke szerint "jó és hatékony" döntést hoztak, és összhangot teremtettek a törvény és az alkotmánybíróság döntése között, valamint figyelembe vették a helyhatósági képviselők és a civil szervezetek javaslatait is - mondta.

Amennyiben a törvényt a most elfogadott módosítással együtt szavazzák meg, az önkormányzatok minden esetet külön megvizsgálhatnak, és határozhatnak a kutya elaltatásáról vagy pedig további tartásáról. Ciucă azt is kiemelte, kizárt, hogy a befogott kóbor ebeket újból szabadon bocsássák. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS