2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megalakult az RMDSZ Bukarest területi Nők Szervezete

2013. szeptember 11. 08:11, utolsó frissítés: 08:11

Szeptember 9-én, Bukarestben tartotta alakuló ülését az RMDSZ Bukarest területi Nők Szervezete. Az országos kezdeményező bizottság részéről Laczikó Enikő vett részt az ülésen, illetve segítette a női szervezetet az alakuló folyamatban.


Laczikó Enikő, az Etnikumközi Hivatal vezetője elmondta, hogy rendkívül fontos a Szövetségben dolgozó nők közéleti szerepvállalásának megerősítése, növelése és szakmai fejlődésük elősegítése. Kifejtette, hogy a szervezet célja bevonni és támogatást nyújtani mindazon nőknek, akik részt akarnak venni a közösségépítésben: „Intézményes formában szeretnénk segítséget és támogatást nyújtani, valamint egy olyan környezetet szeretnénk kialakítani, melyben a nők sajátos helyzetével, politikai szerepével foglalkoznánk, ugyanakkor hangot kell adnunk a nőket, családokat, közösségeket érintő igényeknek és gondoknak.”

Az alakuló ülés napirendi pontjai értelmében a jelenlévők döntöttek a női szervezet struktúrájáról, illetve bizalmat szavaztak a szervezet vezetőségét ellátó hölgyeknek. A jelenlévők Gáspár Hajnalt választották meg az RMDSZ bukaresti területi Nők Szervezetének élére, Tudor Veronkát ügyvezető elnök, Vajda Borbála, Gedő Eszter és Fodor Andrea alelnök lett. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS