2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Országos elnökséget választ hétvégén az RMDSZ Nőszervezete

2013. szeptember 26. 15:40, utolsó frissítés: 15:40

Az RMDSZ női szervezetének első Országos Küldöttgyűlésére szeptember 28-án, szombaton, 10.00 órától kerül sor a kolozsvári Sétatéri Kaszinó épületében.


A nagyszabású rendezvényre a szervezők több mint 200 meghívottat várnak. Jelen lesz Markó Béla szenátor, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője, Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, Lucia Varga vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter, illetve videóüzenetben köszönti az egybegyűlteket Kelemen Hunor szövetségi elnök és Doris Pack, az Európai Néppárt nőszervezetének elnöke. További felszólalók a román pártok nőszervezeti elnökei, valamint a történelmi egyházak nőszövetségeinek képviselői.

A rendhagyó küldöttgyűlés programjában sikeres nők fogják megosztani hasznos tapasztalataikat. Női márkák és márkás nők címmel előadást tart Molnár Bánffy Kata kommunikációs szakember, a Ladies First Consulting ügyvezetője, Dr. Gergely Orsolya szociológus, a Vállalkozás női módra c. könyv szerzője női sikertörténetekről, Pop Ratyis Alice, az amerikai National Democratic Institute (NDI) romániai igazgatója, a hazai és külföldi nőszervezetek működéséről fog beszélni. Érdekes élményeiről fog továbbá értekezni Nagy Ágnes, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja és Koszorus Krisztina előadóművész.

Az Országos Küldöttgyűlés napirendjén: a három hónapos szervezési munkák eredményeinek áttekintése, az elkövetkező időszak legfontosabb feladatainak meghatározása, valamint a szervezet programjának és működési szabályzatának elfogadása áll. A küldöttgyűlés ugyanakkor megválasztja a Nők Szervezetének országos elnökségét is.

>> A részletes program itt megtekinthető >>

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS