2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta: a közlekedési rendőrség és a tanfelügyelőségek központosítva maradnak

2013. október 07. 15:10, utolsó frissítés: 15:10

A közlekedési rendőrség egyelőre nem lesz a helyi hatóságok alá rendelve, központosított marad – mondta Vicor Ponta, egyben azt is kijelentve, hogy ez a vélemény többséginek számít az USL-ben.

Az USL társelnöke szerint viszont azt szeretnék, ha a közlekedési rendőrség is a helyi hatóságok hatáskörébe kerülne a későbbiekben. A miniszterelnök azzal indokolta ezt, hogy az új Közlekedési Törvénykönyv miatt újjászervezés alatt álló közlekedési rendőrség helyi közigazgatási egységekhez kerülésével fennálna a túlkapások veszélye.

A tanfelügyelőségek sem fognak decentralizálttá válni. A tanügynek a központi rendszer felelősségének kell maradnia - magyarázta Ponta.

„A decentralizálás az alkalmazottakkal és az eddig a minisztériumoknál lévő költségvetéssel együtt fog történni” – jelentette ki Ponta.

Az USL-ben lévő ellentétek lecsillapítására összehívott mai megbeszélés után Victor Ponta és Crin Antonescu közös sajtótájékoztató keretében szögezték le, hogy a decentralizáció sürgősségnek számít az USL számára.

A kedden tartandó és a decentralizálandó terültekeről döntést hozó USL- gyűlésről a kormányfő azt mondta, hogy a mezőgazdaságról, az egészségügyről, az ifjúságpoltikákról, a kultúráról és a dunai kikötőkről döntenek. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS