2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megakadályozza-e az új erdészeti törvény, hogy a Schweighoferek előnyhöz jussanak?

2013. november 04. 18:06, utolsó frissítés: 18:06

Az erdészeti törvény kiegészítéseiről egyeztetett közbirtokossági vezetőkkel, polgármesterekkel és erdőgazdálkodási szakemberekkel Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila parlamenti képviselő november 4-én Csíkszeredában.


Az egyeztetés kezdetén Tánczos és Korodi elmondták, hogy a múlt héten találkoztak Lucia Varga vízügyi- és erdőgazdálkodási tárca nélküli miniszterrel, majd a résztvevőkkel közösen megvitatták a törvény kiegészítéseit. Főként annak kapcsán kerekedett vita, hogy a kiegészítések szerint a jövőben a faanyagot csak előzetes felértékelés szerint lehetne értékesíteni ideiglenes rakodóhelyekről. A másik fő vitatéma az volt, hogy vajon meg tudja-e a törvény ebben a formában akadályozni azt, hogy több fát vágjanak ki, mint amennyi szükséges. Szó esett az állami és magánerdészetek viszonyáról, valamint az erdészeti felügyelőségek megyei szintű leosztásáról is. Továbbá a jelenlevők felvetették azt is, hogy vajon a kiegészítések után az erdészeti törvény vajon meg tudja-e akadályozni, hogy a Schweighoferhez hasonló vállalkozások előnyhöz jussanak.

Az erdészeti törvény kiegészítéseiről még csak ezután következik a szenátusi-, majd a képviselőházi vita. Ezért a résztvevők abban maradtak, hogy a hátra maradt időszakban még fogalmaznak meg javaslatokat, amelyeket eljuttatnak a szenátorhoz és a képviselőhöz. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS