2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vezetőképzést és kommunikációs tréninget szervez az RMDSZ Nőszervezete

2013. november 26. 17:30, utolsó frissítés: 2013. november 27. 10:35

Országos szintű vezetőképzést és kommunikációs tréninget szervez november 29. és december 1. között az RMDSZ Nőszervezete és a Nemzetközi Republikánus Intézet (International Republican Institute - IRI) a Kolozs megyei Tordaszentlászlón. A három napos képzésen a huszonhárom megyei, illetve területi Nőszervezet vezetői vesznek részt. Az országos szintű képzés a nők politikai szerepét hivatott erősíteni az IRI szakembereinek bevonásával.


Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke szerint egyértelmű a kihívás: az erdélyi magyar közéletben több vezető beosztású nőre van szükség. "A gyakorlati tapasztalataink mellé alapos elméleti tudást kell rendelnünk, ahhoz, hogy eredményesen és sikeresen végezzük a közösségépítő munkát. Célunk, hogy a következő önkormányzati ciklusban több, felkészült és aktív nő jusson mandátumhoz" – hangsúlyozta a szenátor.

A RMDSZ Nőszervezete által 2013 májusában végzett felmérés alapján a megkérdezett nők 85%-a fejezte ki igényét a különböző tematikájú képzések iránt. Első helyen a kommunikációs és vezető képzés szerepelt. Ennek tudatában a Nőszervezet egyik legfontosabb céljaként határozta meg a romániai magyar nők szerepvállalásának erősítését, a közéletben tevékenykedő nők ismereteinek bővítését. "A Nőszervezet működésének alapja az aktív tanulás, a folyamatos tapasztalatcsere, az új és sikeres példák megismerése. Így a képzésen részt vevő több mint negyven nő megismerheti az erős nőszervezet felépítésének alapvető lépéseit, valamint tájékozódhat a szervezeten belüli és a külső kommunikáció fontosságáról. A képzésre Norvégiából egy parlamenti képviselő nő, Szlovákiából egy kampányszervező hölgy és Franciaországból egy adományszervező szakértő érkezik" – tájékoztatott a felkészítő programjáról Nagy Emese, a Nőszervezet ügyvezető elnöke.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Nemzetközi Republikánus Intézet (IRI) közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza, az amerikai Republikánus Párt háttérintézménye főként a kilencvenes években segített a Szövetségnek a többség-kisebbség párbeszéd alakításában, a szövetség szakemberei pedig folyamatosan részt vesznek az IRI által szervezett képzéseken. 1989 után az IRI-nek kiemelkedő szerepe volt a romániai demokratikus rendszer kialakításában és a demokratikus politikai szervezetek fejlődésében. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS