2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen: meg vagyok győződve Nagy Zsolt ártatlanságáról

2013. december 03. 17:35, utolsó frissítés: 17:37

Felháborítónak és igazságtalannak tartja Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Nagy Zsolt volt távközlési miniszter ügyében ma délután hozott, öt év letöltendő börtönbüntetésre vonatkozó ítéletet.


"A tehetetlenség és a düh munkál bennem ebben a pillatatban, mert én meg vagyok győződve Nagy Zsolt ártatlanságáról, nemcsak azért, mert barátom, és kollégák voltunk, hanem azért is, mert amit erről az ügyről Zsolt elmondott az elmúlt években - és gyakran beszélgettünk róla - számomra egyértelmű. Zsoltot ismerve nem követhetett el ilyesfajta hibát, szabálysértést, törvénysértést" - mondta el a Transindexnek Kelemen Hunor.

Hozzátette, bízik abban, hogy a fellebbezést követően az öttagú bírói testület igazságos döntést hoz. Ugyanakkor elmondta, nem tudja megállni azt, hogy ne bírálja az igazságszolgáltatást.

"Egy ilyen döntés is azt mutatja, hogy az igazságszolgáltatás nem mindig szól az igazságról. Ha csak végigolvassuk azokat az írásokat, amelyeket Zsolt közzétett, azokból egyértelműen kiderül, hogy alaptalan minden vád, amelyet ebben a periratban felhoznak ellene. Szolidárisak vagyunk vele, én személyesen és a szövetség is, és az ártatlanságában egy percig sem kételkedtünk, vagy kételkedünk" - szögezte le a szövetségi elnök. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS