2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kollektív pert indítanak az el nem ismert Spiru Haret-oklevelek ügyében

2013. december 12. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Felhívást intézett a Coltuc ügyvédi iroda azokhoz a Spiru Haret Egyetemen végzett személyekhez, akiknek az oklevelét nem ismerték el, hogy csatlakozzanak egy, az oktatási minisztérium ellen indított perhez.


A felhívás azokhoz a személyekhez szól, akik a 2009-es, 2010-es, 2011-es és 2012-es évfolyam végzősei és távoktatási vagy csökkentett látogatású képzésen vettek részt a Spiru Haret Egyetemen, és akiknek az oktatási minisztérium nem ismerte el az oklevelüket, amiatt, hogy a szakirányokat nem akkreditálták.

A perhez az ügyvédiroda képviselői szerint akár 50 ezer személy is csatlakozhat, ennyien rendelkezhetnek el nem ismert diplomákkal. Eddig peres úton 3 800 olyan személy érte el az oklevele elismerését, aki a Spiru Haret Egyetemen végzett és a szaktárca nem ismerte el az oklevelét. További ezer személy esetében végleges bírósági döntés született ilyen oklevelek elismeréséről, azonban még nem vették át azokat.

December 11-től az érdeklődők jelezhetik a perindítási szándékukat az avocat@coltuc.ro címen. A jelentkezőket majd felhívják, hogy elküldjék a szükséges iratokat (államvizsgát igazoló okmány másolata, kifizetést igazoló számla, tanulmányi szerződések, stb.).

A bukaresti táblabíróságnál indítandó per lefolyása alatt nem szükséges a személyes részvétel és az ügyvédiroda 3 000 lej értékben tervez kárpótlást igényelni minden egyes jelentkező személy számára. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS