2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A nyugdíjtörvény méltánytalanságát igazítja ki az RMDSZ törvénytervezete

2013. december 17. 15:29, utolsó frissítés: 15:29

A képviselőház plénuma december 17-én fogadta el az RMDSZ azon törvénytervezetét, amelyet 2011-ben nyújtottak be Kerekes Károly és Máté András Levente parlamenti képviselők. A törvénykezdeményezés célja orvosolni a volt I. munkacsoportban dolgozó személyzet egy részét ért méltánytalanságot, amely a korkedvezményes nyugdíjazást illeti. Az említett kategóriát az új nyugdíjtörvény 2011. január 1-től ugyanabban a korkedvezményes nyugdíjazásban részesítette, mint azokat, akik a volt II. munkacsoportban tevékenykedtek.


Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2011-ben benyújtott törvénytervezete orvosolja azt az igazságtalanságot, amely hátrányos helyzetbe juttatta azokat, akik 2001. április 1. előtt az I-es munkacsoportban tevékenykedtek. A törvénytervezet kiegészíti a jelenleg hatályban lévő nyugdíjtörvényt azzal az előírással, hogy az érintett személyek ugyanabban a korkedvezményben részesüljenek, mint azok, akik jelenleg speciális körülmények között tevékenykednek.

A szavazás előtti vitában Kerekes Károly parlamenti képviselő, a törvénytervezet kezdeményezője ismertette a plénum előtt az RMDSZ álláspontját. „A törvénytervezet több ezer személy számára igazságos megoldást jelent, helyrehozza azt a hibát, amelyet a 2010-ben elfogadott nyugdíjtörvény okozott a 2001 április 1. előtt az I. munkacsoportban tevékenykedők egy része esetében, és megszüntet minden fajta diszkriminációt a munkacsoportbeli korkedvezmények ügyében” – hangsúlyozta a Szövetség Maros megyei törvényhozója. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS