2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megverték, mert nem tudott magyarul - állítja egy sepsiszentgyörgyi

2014. január 04. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

Etnikai indíttatású bántalmazás miatt tett feljelentést a Kovászna megyei rendőrkapitányságon egy román nemzetiségű férfi, akit állítása szerint azért vertek meg szilveszter éjszaka Sepsiszentgyörgy központjában, mert nem tudott magyarul.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Gheorghe Predut - aki 1994 és 2001 között a Demokrata Párt megyei elnöki tisztségét töltötte be - szilveszter éjszaka riasztotta a rendőrséget. Arról számolt be a kiérkező rendőröknek, hogy húsz év körüli fiatalból álló öt-hat tagú csoporttal találkozott az utcán, és a fiatalok ütlegelni kezdték, miután magyarul szólították meg, ő pedig közölte: nem beszél magyarul.

A férfit mentővel szállították a megyei kórházba, ahol megállapították, bordatörést szenvedett. A rendőrség szóvivője megerősítette a szilveszter éjszakai riasztást, és azt is közölte, hogy a bántalmazott férfi csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen. Hozzátette, a rendőrség keresi a bántalmazókat.

"Ha korábban azt mondta volna nekem valaki, hogy ilyesmi megtörténhet Sepsiszentgyörgyön, nem hittem volna el" - mondta Gheorghe Predut a Mediafax hírügynökségnek. (mti, mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS