2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sikeresnek ítélte Magyari az érettségi.ro honlap hatását

2014. január 09. 18:33, utolsó frissítés: 18:33

Az elmúlt év mintegy tizenhét különféle programjáról számolt be Magyari Tivadar, az RMDSZ Oktatási Főosztályának vezetője mai évértékelőjében.

A főtitkárhelyettes szerint a 2013-as év egyik kiemelkedő programja a román iskolaválasztó családok motivációinak feltárása volt. "Ez egy olyan kutatás volt, amit még 2012-ben kezdtünk meg helyi pedagógusok és egyetemi hallgatók bevonásával. Ennek eredményeit pedig novemberben Budapesten, illetve december közepén Kolozsváron, a nagyvárosi szórvány tematikájú konferencián mutattuk be" – fejtette ki Magyari.

Az oktatásért felelős főtitkárhelyettes a 2013-as év történésiből kiemelte, hogy Erdély-szerte megkezdődött az a szakmai egyeztetés-sorozat, amely az idén oda vezet, hogy az RMDSZ megújított oktatási programját kiegészíti a helyi sajátosságokat tükröző regionális cselekvési tervekkel. Mindezek mellett Magyari Tivadar az elmúlt évi programok közül a Minden magyar gyermek számít beiskolázási kampány sikerét hangsúlyozta, illetve az érettségi.ro weboldal hatását. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS