2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Székelyföldi központi irodát avat a Jobbik

2014. január 12. 14:33, utolsó frissítés: 14:33

Pénteken megalakult a Jobbik Kolozs megyei szervezete, hétfőn pedig Székelyudvarhelyen avatják a párt székelyföldi központi irodáját – mondta el a Transindexnek Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetvezetője. A párt másfél éve kezdte el a határon túli terjeszkedését, a délvidéki, kárpátaljai és felvidéki fiókszervezetek mellett van már Bihar, Maros, Szatmár, Szilágy megyei, csíkszéki, háromszéki és udvarhelyszéki Jobbik.


A párt határon túli terjeszkedéséért felelős Szávay jelenleg Romániában tartózkodik: végiglátogatja az Erdélyben már működő regionális irodákat. Szávay szerint az irodák alapvetően két feladatot látnak el: egyrészt segítik a Jobbik nemzetpolitikai munkáját azzal, a helyszínről tájékoztatják a párt vezetőségét a problémákról, különféle ügyekről.

Másrészt ezek az irodák segítenek eljuttatni a Jobbik üzeneteit, olyan emberek révén, akik helyi szinten ismertek, hitelesek. Amikor a párt romániai tagságáról kérdeztük, Szávay elmondta, a szervezetekben néhány tíz fő aktivál, de nem is az a cél, hogy tömegszervezet hozzanak létre.

„Magyarországon sem könnyű a Jobbik tagjának lenni, a határokon túl pedig még nehezebb” – mondta, majd hozzátette: a jelentkezőket megszűrik. Beszélgetéseken megpróbálják kideríteni, van-e valamilyen hátsó szándékuk, motivációjuk, esrtleg egyéni haszonszerzés miatt akarnak-e csatlakozni. Szávay közölte még, a Jobbik nem tud nyújtani semmilyen anyagi jellegű támogatást. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS