2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Olosz Gergely a Schweighofer ügyvédje

2014. február 06. 14:58, utolsó frissítés: 14:58

A rétyi beruházást tervező Holz­industrie Schweighofer (HS) ügyvédjeként dolgozik Olosz Gergely volt RMDSZ-es szenátor, aki tavaly májusban lemondott mandátumáról. A Háromszék napilapnak nyilatkozva Olosz elmondta, az építkezés hamarosan indul, a tervek szerint az első termelési csarnokot az év végén avatnák föl.


A beruházást környezetvédelmi okokból ellenző civilek a Kovászna Megyei Tanács által a fűrésztelepre kiadott építési engedély visszavonását kérték. Az óvásra még nem kaptak választ.

A beruházásról szóló első tervek tavalyi bejelentésekor tartott sajtótájékoztatón felszólalt Mircea Dusa honvédelmi miniszter, Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke, illetve Olosz Gergely akkori szenátor is, utóbbit mint a befektetést Háromszékre hozó szereplőt méltatták a felszólalók.

Oloszt tavaly befolyással való üzérkedés miatt alapfokon hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Bukaresti Törvényszék. Ezután a bukaresti táblabíróság az első fokú ítéletet törölte; az indoklás szerint a törvényszék nem volt illetékes ebben az ügyben amiatt, hogy Olosz ügyvédi státusszal is rendelkezik. A per ezért alapfokon a táblabíróságon kezdődik újra. (3szek/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS