2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

225 ezer aláírást gyűjtene össze az EP-listájára az RMDSZ

2014. február 24. 13:08, utolsó frissítés: 13:21

Ma indul az aláírásgyűjtés az RMDSZ EP-választási listájára, a szövetség 225 ezer aláírás összegyűjtését tűzte ki célként, noha az EP-választási törvény szerint 200 ezer aláírás szükséges ahhoz, hogy egy politikai szervet rajthoz állhasson május 25-i választáson. Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára a Transindexnek elmondta, a különböző megyékben és térségekben a magyar lakosság arányának függvényében osztották le a begyűjtendő aláírás-mennyiséget.


Elmondta, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet 24 ezer, a háromszékiek 26 ezer, a Kolozs megyei szervezet 17 ezer, a Szatmár megyei szervezet 21 ezer, az udvarhelyszéki szervezet 20 ezer támogató aláírás összegyűjtését vállalta. A Maros megyei RMDSZ már korábban bejelentette, 40 ezer kézjegyet fog összegyűjteni. A főtitkár elmondta, az aláírások leadásának határideje március 26, azonban a szövetség március 24-én szándékozik leadni az aláírásokat tartalmazó íveket az EP-jelöltlistájával együtt a választási bizottságnál.

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa szombati kolozsvári ülésén döntött az EP-lista összetételéről, és a jelöltek sorrendjéről. Winkler Gyula a listavezető, a szintén befutónak számító második helyet Sógor Csaba kapta meg, Vincze Loránt külügyi titkár a harmadik helyezett, őt a Nőszervezet részéről Hegedüs Csilla alelnök követi.

Kérdésünkre Kovács Péter elmondta, az EP-lista kapcsán a héten további tárgyalásokat folytat az RMDSZ a Magyar Polgári Párttal. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS