2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem óvta meg senki az RMDSZ EP-jelöltlistáját

2014. február 24. 18:37, utolsó frissítés: 2014. február 25. 09:19

A Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) szombati rangsoroló ülését követő 48 óra – a hivatalos határidő – lejártával senki nem nyújtott be óvást az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájával kapcsolatban – jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár, a Szövetségi Választási Bizottság (SZVB) tagja, hozzátéve: a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) novemberben elfogadott határozata értelmében a SZÁT döntését a Szövetségi Szabályzat Felügyelő Bizottságnál (SZSZFB) lehet megóvni a döntés meghozatalától számított 48 órán belül.


A szombati rangsoroló ülésen a SZÁT titkos szavazással felállította az RMDSZ európai parlamenti jelöltjeinek sorrendjét, e szerint az első öt helyen Winkler Gyula, Sógor Csaba, Vincze Loránt, Hegedüs Csilla és Antal Lóránt áll, őket további jelöltek követik, a listán összesen 32 személy szerepel; – tájékoztatott Kovács Péter.

A SZVB tagjaként, Kovács Péter hangsúlyozta, a jelenleg 32 személyből álló lista a törvény adta keretek szerint újabb tíz névvel bővül ki. A végső döntést az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájáról a március elsején, Marosvásárhelyen ülésező SZKT hozza meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS