2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Böjte Csabát és Gergely Istvánt akarta jelölni az EP-listára az MPP

2014. február 25. 20:25, utolsó frissítés: 20:25

Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gergely István "Tiszti" római katolikus pappal próbálta erősíteni az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáját a szövetséggel választási megállapodásra törekvő Magyar Polgári Párt - értesült a Krónika.


A felkérés tényét mindkét pap megerősítette a Krónikának, de mindketten azt is közölték, hogy nem vállalták a jelöltséget.

Az RMDSZ és MPP - az utóbbi által elkészített - megállapodástervezetében az európai parlamenti választásokon való együttműködés kérdésében az áll, hogy az MPP az RMDSZ-lista harmadik helyére jelöl "egy párton kívüli, erdélyi és székelyföldi közösségépítési tapasztalatokkal rendelkező, európai parlamenti jelöltségre alkalmas személyt".

Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a Krónikának elmondta, nemcsak az MPP, hanem Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is felkérte, induljon a májusi európai megmérettetésen. "Én nagyra tartom a politikusok, a pártok tevékenységét, de számomra Isten más feladatot szabott. Szó sincs arról, hogy lenézném vagy leértékelném a politikusok munkáját, de mi, katolikus papok nem szoktunk politizálni" - nyilatkozta Böjte Csaba. Hozzátette, továbbra is az árva gyermekek nevelésével, valamint munkával és imádsággal kívánja szolgálni népét.

Az Erdélyben közösségszervező munkájáról híres Gergely István a Krónikával azt közölte, hogy nem lesz a jelöltlista harmadik helyén. A korábban Csíksomlyón, majd a Kolozs megyei Jegenyén szolgáló, 2011-ben betegállományba vonult katolikus pap nem kívánt bővebben nyilatkozni, mivel - mint fogalmazott - a témában "diszkrét beszélgetést" folytatott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS