2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korodi: az államtitkárok kérdését jövő hétre halasztja az RMDSZ

2014. március 03. 15:19, utolsó frissítés: 15:30

A Szövetségi Állandó Tanács döntött arról, hogy az RMDSZ kormányra lép, miniszteri és államtitkári tisztségeket fog betölteni, személyi kérdésben is volt szavazás, Kelemen Hunor a kulturális, Korodi Attila pedig a környezetvédelmi tárca vezetői tisztségének betöltésére kapott megbízatást.

"Az államtitkári tisztségekről a jövő héten lesz döntés, mert az RMDSZ számára ennek a hétnek az egyik legfontosabb mozzanata az Európai Néppárt kongresszusa lesz. Amint a kormányalakítási folyamat lezárul, erre kell odafigyeljünk, mert az Európai Néppárt ezen a kongresszusán fogja megszavazni az EB-elnökjelöltjét, és ott a mi szavunk is számít" – mondta el megkeresésünkre a környezetvédelmi tárca várományosa.

Korodi elmondta, reális az a forgatókönyv, mely szerint 16.30 órakor Victor Ponta miniszterelnök bejelenti az új kormány összetételét. Ezt megelőzően, 16 órakor a négy politikai alakulat – a PSD, az UNPR, a PC és az RMDSZ - egy politikai egyezséget ír alá.

Korodi nem szerette volna kommentálni azt, hogy rizikósnak tartja-e vagy sem a kulturális és a környezetvédelmi tárcának az elvállalását olyan körülmények között, hogy társadalmi nyomás nehezedhet erre a két minisztériumra a verespataki bányaberuházás miatt. „Ennek a két tárcának a felvállalása egy egészséges opció, mindenki nagyon jól tudja, hogy eddig ebben a témában hogyan dolgoztunk” - mondta a képviselő.

Azt sem kívánta kommentálni, hogy sajtóértesülések szerint az RMDSZ a tárgyalások során az egészségügyi tárcát kérte, amelynek vezetésével Cseke Attilát bízta volna meg. „A legfontosabb a végeredmény” - sommázott. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS