2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kitiltották négy magyar szélsőséges szervezet tagjait Romániából

2014. március 14. 19:58, utolsó frissítés: 20:28

A Jobbik és három szélsőséges szervezet: az Új Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Betyársereg több tagját kitiltották Romániából - jelentette be a védelmi minisztérium szóvivője.


"A közrendre és a nemzetbiztonságra való veszélyességük megállapítása után az érvényes jogszabályok alapján az illetékes román hatóságok megelőző intézkedéseket foganatosítottak. Több, Romániában szélsőséges tevékenységet folytató magyar állampolgárnak megtiltják a Romániába való belépést, illetve kérték az illetékes szervektől nemkívánatos személyekké nyilvánításukat az ország területén" - nyilatkozta Monica Dajbog.

Hozzátette: értesítik a magyarországi hatóságokat, hogy az érintettek is tudomást szerezhessenek az intézkedésről. A tiltólistára került személyek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Kérdésre Vona Gábor Jobbik-elnökkel kapcsolatban azt mondta, egyelőre nem szolgálhat információkkal, mert a legfőbb ügyészségen folyamatban van egy büntetőeljárás.(mediafax, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS