2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghosszabbították a Maros megyei prefektus mandátumát

2014. március 17. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

Brassai Zsombor szerint valószínűleg lesz magyar prefektusa Maros megyének, annak ellenére, hogy Victor Ponta kormányfő meghosszabbította a jelenlegi prefektus, Corneliu Grosu mandátumát.

A Maros megyei RMDSZ elnöke azt mondta az ErdélyFm-nek, a prefektus megbízatásának meghosszabbításáról ő is a sajtóból értesült. Grosunak április elsején kellett volna nyugdíjba vonulnia.

A prefektusi tisztségre Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója az egyik esélyes, aki az Erdély FM-nek azt mondta, valóban megkeresték ebben az ügyben, de még nincs hivatalos döntés arról, hogy az RMDSZ kit jelöl a prefektusi tisztségre. Soós Zoltán megjegyezte, kinevezésének egyik akadálya, hogy csak az lehet kormánybiztos, aki közalkalmazott, és ehhez le kellene tennie egy közalkalmazotti vizsgát.

Ponta múlt héten közölte, hogy "mivel a magyarországi választási kampány miatt nagyon sok kihívással kell szembenézni", úgy döntött, meghosszabbítja Grosu mandátumát, aki már amúgy is túllépte a nyugdíjkorhatárt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS