2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tagfelvételi kérelemmel fordult a FUEN-hez az MPP

2014. május 08. 17:46, utolsó frissítés: 17:46

Május 7-e és 11-e között a német-dán határ menti Flensburgban zajlik az európai kisebbségeket tömörítő szervezet éves kongresszusa.


A Magyar Polgári Párt tagfelvételi kérelemmel fordult a szervezethez. Biró Zsolt pártelnök tájékoztatta Hans Heinrich Hansen elnököt, illetve a szervezet elnökségét a Magyar Polgári Párt céljairól.

"Természetes, hogy egy közel 1,3 milliós közösség plurálisan gondolkodik, több politikai szervezetbe tömörülve jeleníti meg elképzeléseit, ezért fontos, hogy a FUEN szintjén is érvényesüljön a romániai magyar közösség törekvéseinek minél szélesebb körű képviselete - mondta Biró Zsolt. Valljuk, hogy a romániai magyarság ügye nem lehet Románia belügye, hanem európai ügy, és mint ilyen, fontos, hogy Európa számos további nemzeti kisebbségét és őshonos közösségeit maga mellett tudó szervezet felvállalja ennek az ügynek a nemzetközi szinten való képviseletét".

A kongresszuson a csütörtök délelőtti hivatalos megnyitót követően több témában is értekeznek, kiemelt helyen foglalkozva az ukrajnai kérdéssel. A közgyűlésre szombaton, május 10-én kerül sor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS